Zelfstandig bijberoep van thuis uit!

Bijverdienen op zelfstandige basis - Bijberoep - BELASTINGSVOORDELEN!

Bijberoep: enkele mogelijkheden.

Zelfstandig bijberoep starten of niet?

Bijberoep: Bijverdienen met een kleine bijverdienste.

Een bijberoep geeft extra inkomsten. Extra inkomsten moet men aangeven en die worden belast, tenzij  men bepaalde vrijstellingen heeft. In het  “ zwart werken “ kan ook, maar dat is op eigen risico.

Als het extra inkomen niet hoger is dan een bepaald bedrag, dan dien je geen BTW-nummer te hebben. Wel moet je de inkomsten aangeven. Een bijberoep uitoefenen zonder BTW-nummer betekent dat je geen BTW moet betalen, maar ook dat je geen BTW kan terugtrekken. Tevens beperkt een bijberoep zonder zelfstandig statuut je inkomsten.

Bijberoep op zelfstandige basis.

Bijberoep met  zelfstandig statuut? Fulltime of parttime in bijberoep : is het nog aantrekkelijk? Men denkt snel aan hoge investeringen, vele uren kloppen, personeel, zich zwart betalen aan de fiscus enz…Belastingen betaal je volgens je inkomen. Hoe meer belastingen, hoe meer inkomen. Doch, je kan minder belastingen betalen met een zelfstandig bijberoep.

Een bijverdienste op zelfstandige basis, al dan niet thuiswerk, heeft dus zijn voordelen.

Thuiswerk in bijberoep

Bekijk de presentatie op

>>> www.thuiswerk-vacature.be <<<

Voordelen van een Zelfstandig bijberoep.

Fiscale voordelen.

De fiscale voordelen van een zelfstandig bijberoep of als volledig zelfstandige (zelfstandige in hoofdberoep) hangen af van welk bijberoep je uitoefent. Het komt er op neer dat je bepaalde zaken, die je nodig hebt om je bijberoep uit te oefenen, kan inbrengen als onkosten. Dit gaat van je bruto inkomsten af en hier ga je dus ook geen sociale lasten en belastingen op betalen. Een werknemer heeft een loon en al wat hij koopt gaat daar van af. Toch zal hij belastingen betalen op het loon dat hij heeft gekregen (na dat wat de werkgever reeds voor hem heeft doorgestort!). Een Zelfstandig Bijberoep geeft je de mogelijkheid om bvb een telefoon, gsm, wagen, computer, internet…voor je te laten werken, op te brengen. Andere mogelijke voorbeelden: diesel, benzine, autolening, verzekering, taks, kledij, restaurant…Bijberoep van thuis uit  geeft mogelijkheid tot inbrengen van onkosten zoals verwarming, electriciteit, lening huis… Afhankelijk van de aard van bijberoep kan je meerdere dingen inbrengen als onkost. Voor een werknemer is het allemaal zuiver een kost.

Je gaat dus niet enkel de BTW terugtrekken, waardoor jij minder BTW moet betalen (of niets, of zelfs terugkrijgen), maar ook een deel van de aankoop of investering terugkrijgen van de fiscus. Een bijberoep met zelfstandig statuut heeft dus zijn voordelen. Met een beetje gezond verstand en een goede boekhouder kan je veel bereiken.

Een bijberoep met veel onkosten en weinig inkomsten blijft echter niet duren. De eerste jaren aanvaardt men het wel omdat je het zelfstandig bijberoep moet opbouwen.

Voor meer details over wat en voor hoeveel % je iets kan inbrengen vraag je best advies aan een boekhouder of UNIZO.

Persoonlijke voordelen.ZELFSTANDIG BIJBEROEP starten. Bijverdienste met zelfstandig bijberoep. BIJBEROEP en zelfstandig statuut met fiscale voordelen.

Een zelfstandig bijberoep of hoofdberoep uitoefenen heeft als groot voordeel: eigen baas zijn.

Zelfstandig Bijberoep: hoe starten?

Hoe kan je nu een zelfstandig bijberoep uitoefenen?

Bijberoep: wat wil je doen en wat heb je daarvoor nodig

Je wil bijverdienen met een bijberoep ? Wat voor bijberoep wil je doen? Wat voor bijverdienste?In welke sector?
Een zelfstandig bijberoep of niet? Een bijberoep van thuis uit? Hoeveel extra inkomen wil je genereren? Hoeveel tijd kan en wil je spenderen aan je bijberoep?

Bepaal wat je nodig hebt om het bijberoep uit te oefenen. Kan je investeren, indien nodig. Heb je ruimte nodig? Een wagen, een computer, gsm enz…?

Zelfstandig Bijberoep: hoe dan starten?

Ga eerst informeren. Eens je weet wat je juist wilt kan je naar een boekhouder gaan. Die weet je perfect te zeggen wat de voorwaarden zijn om een zelfstandig bijberoep te mogen en te kunnen uitoefenen. Een bijberoep starten is tegenwoordig niet zo ingewikkeld meer en gaat ook veel sneller.

UNIZO kan je ook de nodige informatie geven en ondersteunen en begeleiden bij het opstarten, opbouwen en het uitoefenen van je bijberoep of beter gezegd, het uitoefenen van een zelfstandig bijberoep.

Zelfstandig bijberoep heeft fiscale voordelen
>

© 2010 Copyright by bij-verdienen.be - Alle rechten voorbehouden